Fuel your roots

Column Femke - Een NEIe dei

Jun 13, 2024

Vanuit de ogen van een ondernemer:

Het is het tijdperk van zelfontplooiing, inzicht in jezelf verkrijgen en dit inzetten om de beste versie van jezelf te worden. Of je nou zweert bij een coach die jou tweewekelijks oppept om er weer vol tegenaan te gaan of dat je elke maand in je blote billen staat te dansen in de volle maan, we zijn grootscheeps bezig om het beter te gaan doen. En voor ieder is er wat wils. Op elk niveau van zweverigheid.

Waar we jaren geleden ooit voorzichtig begonnen om af en toe op een matje een ‘downward facing dog’ uit te voeren en eigenlijk niet tegen onze o zo nuchtere omgeving durfden te zeggen dat we met open ogen in deze hype waren getrapt, is yoga nu gewoon een part of life en verblikken of verblozen we tegenwoordig ook niet meer bij een lekker potje mediteren. In je professionele yoga outfit. Al luisterend naar je favo klankschalen playlist. Met je billen op je spijkermat. Ogen dicht en gaan met die banaan.

Waar voor de één het bovenstaande al behoorlijk zweverig klinkt, is dit voor de ander slechts kinderspel. Maar wat is nou eigenlijk zweverig en wie bepaalt dat? Wij Nederlanders geloven over het algemeen pas ergens in als het bewezen is. Feiten willen we hebben. Cijfers. En het liefst geloofwaardige ervaringsdeskundigen. Die niet zijn betaald om te zeggen dat ze ergens onzettend van zijn opgeknapt.

Een tijdje geleden werd ik voor het eerst gewezen op NEI. Ken je dat, dat iemand in een gesprek afkortingen gebruikt alsof het doodnormale woorden zijn en je niet durft te vragen waar het nu eigenlijk voor staat? Dat had ik met NEI. Want NEI, je weet toch? Nei, ik wist dat dus niet. Neuro Emotionele Integratie. Jawel, een hele mondvol en eigenlijk ben je dan nog niet heel veel wijzer. Als er dan vervolgens vertelt wordt dat de NEI therapeut met een stokje zwaait om al jouw issues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen, dan onstaat er bij mij toch wel een kleine error in mijn hoofd. Maar ik ben de moeilijkste niet, vertel me maar, hoe werkt dit nou echt en wat kan het voor mij doen?

Het stokje heet ook wel de biotensor. De biotensor is een meetinstrument dat de trillingsfrequentie in je lichaam meet. Dit maakt het al wat tastbaarder, het meet dus wel degelijk iets. Geen gebakken lucht. Ons lichaam bestaat uit heul veel bewegende cellen. De snelheid waarin deze cellen bewegen, kan jou dus middels dit instrument vertellen hoe het met je gaat en je antwoorden geven op heel veel vragen. Je lichaam geeft antwoord.

Nog steeds enigszins sceptisch, maar te nieuwsgierig om het aan me voorbij te laten gaan, gaf ik me over aan de stok. Nou en daar ging die hoor. Zwaaien, zwaaien, zwaaien, je weet niet wat je ziet. Van voor naar achter, van links naar rechts. Ok, alleen van boven naar beneden en van links naar rechts. Maar in de handen van de gecertificeerde NEI therapeut gaf de biotensor mij antwoord op vragen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Waarom laat ik me tegenhouden door hersenspinsels, onzekerheden of ‘belemmerende overtuigingen’, zoals het in de NEI wetenschap vaak wordt genoemd. Waar komen bepaalde gevoelens of emoties vandaan. Is dit wel een terechte emotie of kan ik hier afstand van doen en verder gaan met mijn leven? Maar NEI kan zo veel meer… helpen bij het opsporen van intoleranties en allergieën, je energetische balans controleren en verbeteren, checken bij welke supplementen je misschien baat zou kunnen hebben.

Een wondermiddel? Daar geloof ik sowieso niet in. Een mooi hulpmiddel om je inzicht te geven in jezelf en je aan het denken te zetten? Dat absoluut! En voor de rest, is het aan iedereen zelf om het te beleven en te bepalen wat het voor ze doet. Probeer het, ervaar het. Uiteindelijk is het hartstikke mooi en fijn dat we in deze tijd leven waarin ons zo veel tools worden aangereikt om onszelf te ontwikkelen. Ik maak daar dan ook dankbaar gebruik van. Die beste versie van mezelf? Die probeer ik elke dag te zijn. De beste versie die ik op dat moment kan zijn. En morgen? Dan ben ik misschien nog beter. Of niet. En dat is ook helemaal ok.

Geschreven door:
Femke van Deutekom
Eigenaar van Gooisch Gebak

 

Wil jij op de hoogte blijven?

Free fuel your Roots artikelen

Alles over succesvol ondernemen, persoonlijke groei en ontwikkeling, personal branding en alles vanuit de waarom. Meld je aan voor meer tips, inspiratie en kennis. 

Je persoonlijke gegevens zijn veilig bij ons, wij zullen je geen spam sturen of je gegevens aan derden verstrekken.